Nieuwbrief oktober 2019

Nieuwbrief oktober 2019

Een nieuwsbrief met praktische zaken

  • De nieuwe kleine ondernemersregeling, je hebt nog maar even de tijd
  • Een nieuw BTW
  • Inloggen zonder wachtwoord
  • tarieven Reiki 1 en RP aangepast

De nieuwe kleine ondernemersregeling

Er is een nieuwe kleine ondernemersregeling (F.O.R.) waarmee je tot een omzet op jaarbasis van € 20.000,- geen btw aangifte meer heeft te doen.
Dat heeft als implicatie dat je de betaalde btw niet meer mag aftrekken maar je hoeft daarentegen ook geen btw meer in rekening te brengen.
Mocht je voor het hele jaar 2020 gebruik willen maken van deze regeling dan dient dit aangevraagd te worden voor eind november van dit jaar.
 

Meer informatie:

 

Aanmelden voor de nieuwe FOR regeling:

 

Een nieuw BTW nr voor ondernemers

 
De Belastingdienst is druk bezig om het huidige btw-nummer van eenmanszaken/zzp‘ers te veranderen. Het huidige btw-nummer is namelijk in strijd met de privacywet.
De Belastingdienst heeft gekozen voor een tussenoplossing, waardoor je in de praktijk twee nummers gaat gebruiken. Je huidige btw-nummer (omzetbelastingnummer) wordt gebruikt binnen de Belastingdienst voor de aangifte omzetbelasting en het nieuwe nummer (btw-identificatienummer) is voor de facturen, websites en voor handel binnen de EU.
 

Waarom een nieuw nummer?

In het huidige btw-nummer is het Burger Service Nummer (BSN) verwerkt. Volgens de privacywetgeving mag het BSN geen onderdeel zijn van het btw-identificatienummer. Je bent als ondernemer immers verplicht dit nummer openbaar te maken op bijvoorbeeld je website, waardoor privacygevoelige gegevens op straat liggen. Het is een goede zaak dat de privacy van eenmanszaken/zzp’ers beter beschermd gaat worden door een nieuw nummer.
 

Twee nummers

In het najaar van 2019 ontvangen eenmanszaken, zzp’ers en zelfstandigen met personeel de bekende blauw enveloppe met een nieuw btw-identificatienummer (afgekort: btw-id). Vanaf 1 januari 2020 moet je dit nummer gaan gebruiken op bijvoorbeeld je facturen en je website. Doe je zaken binnen de EU? Vraag je btw over de grens terug? Dan moet je het btw-id tijdig doorgeven aan je leveranciers.
 

Aangifte omzetbelasting

De Belastingdienst blijft het BSN-gerelateerde nummer (huidig btw-nummer) wel gebruiken bij communicatie rond de afhandeling van de omzetbelasting. Om een duidelijk onderscheid te maken met het btw-id, heet dit nummer vanaf 1 januari 2020 het omzetbelastingnummer (ob-nummer). Je ziet het ob-nummer terug op het portaal waar je btw-aangifte doet en in brieven over omzetbelasting die je van de Belastingdienst ontvangt.
 
 

Inloggen zonder wachtwoord

Het is eerder gepubliceerd, maar we merken dat velen blijven inloggen op de oude manier terwijl deze echt omslachtiger is.
 

De nieuwe manier van inloggen (zonder wachtwoord) kan je hier vinden:

 

Tarief Reiki 1 en RP opleiding aangepast

Na jaren was het tijd de tarieven wat aan te passen.
  • Het lesgeld van de Reiki 1 cursus gaat qua advies naar € 210,-. Ook het bestuur zelf hanteert dit tarief.
  • Het lesgeld van de Reiki Practitioner opleiding kent nu de volgende adviezen: minimum 1295,- en maximum 1695,- Het bestuur zelf hanteert 1395,-

Certificaat RP inkoop aangepast

Het certificaat voor de RP Reiki Practitioner opleiding is wat in tarief aangepast. De inkoop is lager worden. De kosten voor de Reikimaster zijn nu 2,95.

 

We wensen je een mooi najaar!

bestuur Reiki Ryoho