MAASTRICHT – Elke dag twee tot drie koppen groene thee drinken is goed voor de lijn. Door het dagelijks drinken van de thee vallen mensen zonder iets extra’s te doen gemiddeld 1,3 kilo af. De drank zorgt er ook voor dat mensen die al afgevallen zijn, niet zo snel opnieuw aankomen.
© Gezondheidsnet
Dat heeft biomedicus Rick Hursel van de Universiteit Maastricht uitgezocht.
Hursel promoveert op 15 april op een analyse van lijnen met behulp van natuurlijke ingrediënten. Volgens Hursel is ook het eiwitdieet, zoals het bekende van Dr. Frank, effectief. Het is echter niet zo dat het volgen van een eiwitdieet in combinatie met groene thee drinken voor extra veel gewichtsverlies zorgt, aldus de promovendus. Goed slapen helpt weer wel.
Vergelijkbare berichten
Supplementen beschermen tegen baarmoederhalskanker
Supplementen beschermen tegen baarmoederhalskanker Vrouwen die een voedingssupplement nemen, hebben een sterk verlaagd risico op baarmoederhalskanker. Een multivitamine kan het risico verlagen met liefst 80%. Dit risico werd gemeten aan de hand van de aanwezigheid van ’tumor-activiteit in’ de baarmoederhals. Ook daalde de activiteit van het HPV-virus, een virus dat het risico op baarmoederhalskanker sterk…
Melk, is het wel zo gezond…
Melk is goed voor elk, we zijn er allemaal mee grootgebracht en drinken dan ook gemiddeld twee glazen melk per dag. Hiermee behoren we tot een van de grootste zuivelconsumenten van de wereld. In Nederland krijgen we bijna nooit iets te horen over de kanttekeningen die geplaatst worden bij het drinken van koemelk. Kalk De…
‘Gefrituurde vis vergroot kans op hartfalen’
‘Gefrituurde vis vergroot kans op hartfalen’ BAARN – Het regelmatig eten van gebakken of gekookte vis kan de kans op het krijgen van hartfalen bij oudere vrouwen verlagen. Het eten van gefrituurde vis, zelfs in kleine hoeveelheden, lijkt het tegenovergestelde effect te hebben. © Gezondheidsnet Onderzoekers van de Amerikaanse Northwestern University bestudeerden het eetgedrag van…
Co-enzym Q10 verhoogt levensduur van kankerpatiënten
Co-enzym Q10 kan kankerpatiënten wier kanker al in een vergevorderd stadium zit, nog helpen. Uit een Deense analyse blijkt co-enzym Q10 (300 mg) de overleving met gemiddeld zeven maanden te verlengen; dat is gemiddeld 40% langer dan verwacht. De meeste patiënten namen daarbij nog andere antioxidantsupplementen: 5,7 mg vitamine C, 1,625 mg vitamine E, 487…
Taurine en diabetes
Taurine is een voedingsstof die niet vaak wordt ingezet bij diabetes mellitus. Onterecht, suggereert onderzoek van de laatste jaren. Het gaat voornamelijk om dierstudies, maar de resultaten zijn veelbelovend en suggeren dat taurine een belangrijke rol kan spelen bij de preventie en behandeling van diabetes type 1 en 2. Daarnaast helpt taurine waarschijnlijk diabetescomplicaties tegengaan…
Belangrijk als je je op B12 laat testen
Aan de aanvragers van laboratoriumdiagnostiek (mbt B12) Voor de vraagstelling “vitamine B12 deficiëntie” wordt door de AKC al vele jaren de bepaling van vitamine B12 in serum als diagnostische test aangeboden. Door de toename in kennis van de metabole gevolgen van een tekort aan vitamine B12 weten we dat die bepaling niet voldoende sensitief is…
Supplementen beschermen tegen baarmoederhalskanker
Supplementen beschermen tegen baarmoederhalskanker Vrouwen die een voedingssupplement nemen, hebben een sterk verlaagd risico op baarmoederhalskanker. Een multivitamine kan het risico verlagen met liefst 80%. Dit risico werd gemeten aan de hand van de aanwezigheid van ’tumor-activiteit in’ de baarmoederhals. Ook daalde de activiteit van het HPV-virus, een virus dat het risico op baarmoederhalskanker sterk…
Melk, is het wel zo gezond…
Melk is goed voor elk, we zijn er allemaal mee grootgebracht en drinken dan ook gemiddeld twee glazen melk per dag. Hiermee behoren we tot een van de grootste zuivelconsumenten van de wereld. In Nederland krijgen we bijna nooit iets te horen over de kanttekeningen die geplaatst worden bij het drinken van koemelk. Kalk De…
‘Gefrituurde vis vergroot kans op hartfalen’
‘Gefrituurde vis vergroot kans op hartfalen’ BAARN – Het regelmatig eten van gebakken of gekookte vis kan de kans op het krijgen van hartfalen bij oudere vrouwen verlagen. Het eten van gefrituurde vis, zelfs in kleine hoeveelheden, lijkt het tegenovergestelde effect te hebben. © Gezondheidsnet Onderzoekers van de Amerikaanse Northwestern University bestudeerden het eetgedrag van…
Co-enzym Q10 verhoogt levensduur van kankerpatiënten
Co-enzym Q10 kan kankerpatiënten wier kanker al in een vergevorderd stadium zit, nog helpen. Uit een Deense analyse blijkt co-enzym Q10 (300 mg) de overleving met gemiddeld zeven maanden te verlengen; dat is gemiddeld 40% langer dan verwacht. De meeste patiënten namen daarbij nog andere antioxidantsupplementen: 5,7 mg vitamine C, 1,625 mg vitamine E, 487…
Taurine en diabetes
Taurine is een voedingsstof die niet vaak wordt ingezet bij diabetes mellitus. Onterecht, suggereert onderzoek van de laatste jaren. Het gaat voornamelijk om dierstudies, maar de resultaten zijn veelbelovend en suggeren dat taurine een belangrijke rol kan spelen bij de preventie en behandeling van diabetes type 1 en 2. Daarnaast helpt taurine waarschijnlijk diabetescomplicaties tegengaan…
Belangrijk als je je op B12 laat testen
Aan de aanvragers van laboratoriumdiagnostiek (mbt B12) Voor de vraagstelling “vitamine B12 deficiëntie” wordt door de AKC al vele jaren de bepaling van vitamine B12 in serum als diagnostische test aangeboden. Door de toename in kennis van de metabole gevolgen van een tekort aan vitamine B12 weten we dat die bepaling niet voldoende sensitief is…
Supplementen beschermen tegen baarmoederhalskanker
Supplementen beschermen tegen baarmoederhalskanker Vrouwen die een voedingssupplement nemen, hebben een sterk verlaagd risico op baarmoederhalskanker. Een multivitamine kan het risico verlagen met liefst 80%. Dit risico werd gemeten aan de hand van de aanwezigheid van ’tumor-activiteit in’ de baarmoederhals. Ook daalde de activiteit van het HPV-virus, een virus dat het risico op baarmoederhalskanker sterk…
Melk, is het wel zo gezond…
Melk is goed voor elk, we zijn er allemaal mee grootgebracht en drinken dan ook gemiddeld twee glazen melk per dag. Hiermee behoren we tot een van de grootste zuivelconsumenten van de wereld. In Nederland krijgen we bijna nooit iets te horen over de kanttekeningen die geplaatst worden bij het drinken van koemelk. Kalk De…
‘Gefrituurde vis vergroot kans op hartfalen’
‘Gefrituurde vis vergroot kans op hartfalen’ BAARN – Het regelmatig eten van gebakken of gekookte vis kan de kans op het krijgen van hartfalen bij oudere vrouwen verlagen. Het eten van gefrituurde vis, zelfs in kleine hoeveelheden, lijkt het tegenovergestelde effect te hebben. © Gezondheidsnet Onderzoekers van de Amerikaanse Northwestern University bestudeerden het eetgedrag van…
Co-enzym Q10 verhoogt levensduur van kankerpatiënten
Co-enzym Q10 kan kankerpatiënten wier kanker al in een vergevorderd stadium zit, nog helpen. Uit een Deense analyse blijkt co-enzym Q10 (300 mg) de overleving met gemiddeld zeven maanden te verlengen; dat is gemiddeld 40% langer dan verwacht. De meeste patiënten namen daarbij nog andere antioxidantsupplementen: 5,7 mg vitamine C, 1,625 mg vitamine E, 487…
Taurine en diabetes
Taurine is een voedingsstof die niet vaak wordt ingezet bij diabetes mellitus. Onterecht, suggereert onderzoek van de laatste jaren. Het gaat voornamelijk om dierstudies, maar de resultaten zijn veelbelovend en suggeren dat taurine een belangrijke rol kan spelen bij de preventie en behandeling van diabetes type 1 en 2. Daarnaast helpt taurine waarschijnlijk diabetescomplicaties tegengaan…
Belangrijk als je je op B12 laat testen
Aan de aanvragers van laboratoriumdiagnostiek (mbt B12) Voor de vraagstelling “vitamine B12 deficiëntie” wordt door de AKC al vele jaren de bepaling van vitamine B12 in serum als diagnostische test aangeboden. Door de toename in kennis van de metabole gevolgen van een tekort aan vitamine B12 weten we dat die bepaling niet voldoende sensitief is…